Étrendi tanácsadás
									Az étkezési tanácsadás olyan szakmai szolgáltatás, amelynek célja az egyéni étrendi szokások optimalizálása, a megfelelő tápanyagbevitel biztosítása, valamint különböző egészségügyi állapotok étrendi támogatása.
Kinek szól az étkezési tanácsadás?
Az étkezési tanácsadás hasznos lehet bárkinek, aki:
				- Egészséges életmódra törekszik, és szeretné a táplálkozását optimalizálni.
 - Testsúlycsökkentés vagy -növelés céljából szeretné átalakítani az étrendjét.
 - Betegségmegelőzésben érdekelt (pl. szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, magas vérnyomás).
 - Különböző betegségekkel él, és speciális étrendre van szüksége (pl: vérzsír anyagcsere zavara, magasvérnyomás betegség, cukorbetegség, inzulinrezisztencia, PCOS, vesebetegség, ételallergia vagy intolerancia, reflux betegség,bélbetegség stb.).
 - Sportolók, akik teljesítmény fokozása érdekében szeretnék optimalizálni a tápanyag bevitelt.
 - Kismamák és gyerekek, akik számára a megfelelő tápanyagbevitel kiemelten fontos.
 
- Állapotfelmérés
 
- az egészségi állapotot és az esetleges betegségeket,
 - az életmódot és az étkezési szokásokat,
 - a célokat (fogyás, izomtömeg-növelés, teljesítménynövelés stb.),
 - az esetleges érzékenységeket vagy allergiákat.
 
- Egyéni étrendtervezés
 
- a napi tápanyagszükségletet,
 - a megfelelő étkezési gyakoriságot,
 - a konkrét ételek és alapanyagok ajánlását,
 - az elhagyandó vagy kerülendő ételeket,
 - speciális igények esetén alternatív megoldásokat (pl. laktózmentes, gluténmentes vagy speciális étrend).
 
- Utánkövetés és támogatás
 

